zondag 23 juli 2017

Zondag 23 juli Sihanhoukville

Het beeld van Shihanoukville
In andere grootsteden zouden we voor het openbaar vervoer kiezen of een hop on hof bus , maar hier in Cambodja moeten dit soort transport nog uitgevonden worden. zelfs de spoorlijnen zijn hier nog een ramp. Zo kiezen we vandaag weer voor een hop on hof off maar dan wel met een tuk tuk.
Er staat een hele toer op het verlanglijstje , we maken er onze dag van.
eerste halte is een kleurrijke Cambodjaanse tempel. Deze tempel bloeit en leeft nog .Ze komen hier van her en ver om hun Budha's te eren . Als je geen zin hebt om te bidden dan kan je tegen betaling een monnik voor jouw laten bidden. Monniken zijn er hier in overvloed, met andere woorden je moet niet in een lange wachtrij staan om je geld kwijt te geraken.

Eén van de tempels van het Wat Prom

Een volgende stop is de Victory Beach een mooi strand met palmbomen nog niet door de toeristen ontdekt.
Het Independence Beach, ons een volgende stop is wel ontdekt door de kapitalisten . Een prachtig strand met zeepier , maar helaas eigendom van een heel luxueus hotel. Er staat een wacht en zonder registratie kom je er niet op.
Een blik van het Independence Beach
Op Otres Beach waren we wel welkom , een eenvoudig mooi strand met palmbomen. en voeg daarbij nog heel mooie eetterrasjes  en onze namiddag kon niet meer stuk.
De namiddag sluiten we af in ons eigen hotel, enkele baantje trekken in het mooi zwembad om ons vervolgens op te frissen voor ons avondmaal. Dit, zoals de avonden hiervoor, aan het sfeervol (overladen met restaurants )strand op wandelafstand van ons hotel .

Sfeer beeld op het strand op wandel afstand van ons hotel . ( hier is het om 19u pikdonker)

 Morgen is het weer valiezen pakken, In de avond vertrekken we met een nachtslaapbus naar Battambang.  Het wordt een dag zonder blognieuwtjes.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...