vrijdag 21 juli 2017

Shihanoukville 21 juli

 Om 7u30 staan we klaar voor de volgende bestemming  in het busstation van Kampot. De busrit van ongeveer 2u brengt ons naar de badplaats Sihanoukville. Zodra we hier aankomen komen de tuk-tuk chauffeurs als vliegen op honing naar ons , Madame madame tuk- tuk  roepen ze in koor. Voor een paar dollar brengen ze ons naar ons hotel die we met booking.com hebben vastgelegd Meer en meer merken we dat Cambodja twee gezichten heeft , de prachtige hotels (die in ons normen spotgoedkoop zijn ) voor de toeristen en de arme bevolking.
Het is onvoorstelbaar hoe armtierig de mensen hier wonen .Intussen hebben vernomen dat de paalwoningen niet tegen de hevige regenval is maar ook tegen het ongedierte, Vooral tegen slangen, het woord tijgers is ook al gevallen maar dan in de bergstreek .

Sihanoukville is een echte badplaats waar heel veel volk samentroept . ontelbare eetkraampjes , mannen en vrouwen en kinderen die ons van alles willen aanprijzen van massage tot zelf gemaakte armbandjes , eetwaren teveel om op te noemen.

Het strand is bezaaid met kleurrijke zeteltjes en tafeltjes eigenlijk een feest voor het oog.
Hoe dan ook de zee heeft altijd iets magisch.

 Na het wat ik eerst heb beschreven schaam  ik  me bijna niet over onze nieuwe verblijfplaats hotel Miiya schrijven en toch wil ik deze luxe met jullie delen. Ons hotel ligt op wandelafstand van het strand, dus vermoed ik dat we het de twee volgende dagen iets kalmer zullen aanpakken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...