woensdag 26 juli 2017

Battabamng woensdag 26 juli



Samen met onze tuk- tuk chaufeur

Om negen uur vertrokken we voor een ganse dag met een nieuwe Tuk - tuk driver . De man had ons gisteren van het busstation naar ons hotel gebracht. Meteen heeft onze een toer verkocht ,een ( toeristentour waar we zeker geen spijt van hebben een toer die we aan ieder die naar Battambang komt zeker zouden aan bevelen

Onze eerste stop is voor een rit met een bamboetrein. Nog niet zo lang geleden was dit hier het vast transport middel om van dorp naar dorp te komen. Nu is deze trein meer een toeristenattractie.  De trein loopt over één spoor . Dit wil dus zeggen als er een tegenligger komt wordt de trein handmatig van het spoor gehaald, ( alsook de goederen ) zodanig dat de tegenligger kan passeren. Dit is werkelijk redelijk hard labeur .
Na een twintigtal minuten zijn we in het eindstation. Uiteraard waren daar de nodige tentjes met verkopers van klein naar groot die je allerlei spulleen en trachten te verkopen.






Een volgende stop is ( alweer)  bij een tempel ondanks het kleurrijk gebouw spenderen we er niet al teveel tijd aan.



Iets verder krijgen we een kleine kook ( bakles ) dit vonden we reuze interessant  in de holte van grote bamboe-stokken  wordt er rijst met een soort meel rozijnen ( kan ook met groenten ) suiker en nog wat andere ingrediënten gestopt. Van de bladen van de bananen wordt een kurk gemaakt zodat de ingrediënten in de stok blijven vastzitten. Vervolgens wordt dit gebakken in een soort barbecue . Het groene omhulsel  van de bamboe brand weg en de bamboe kan gepeld worden zoals men een banaan pelt. Dan .... proeven van deze heerlijkheid.
Ook het middagmaal zien we op authentieke wijze klaar maken . Het recept volgt later, ook een eenvoudige lekkernij.

De namiddag wordt gevuld met een bezoek aan de vissersdorpje,  om vervolgens naar de bekende bat- cave te gaan van Battambang. Daar bezoeken we eerst een herdenkingsplaats waar ook de Rode Kner  onder leiding van Pol Pot,duizenden mensen werden ook hier  op gruwelijke wijze vermoord heeft. Dit is op de top van de berg en is niet bereikbaar met een tuk-tuk . Dan hebben we weer ander vervoermiddel genomen ( zie foto )

 De bat-cave  ook weer iets heel speciaal . Zodra de schemering valt ( hier is dit rond 18u want om 19u is het hier pikdonker)
komen uit een hol van een hoge rots miljoenen vleermuizen gevlogen. Vreemd om aan te zien . Ook hier hebben de plaatselijke Cambodjanen een kleine commerce van gemaakt. Hele rijen stoelen staan klaar om de toeristen het gemakkelijk te maken , in ruil voor een ( goedkoop) drankje kan je een zitje bemachtigen .





2 opmerkingen:

  1. Nooit gedacht dat je in zo'n vleermuizengrot zou gaan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit gedacht dat je in zo'n vleermuizengrot zou gaan !

    BeantwoordenVerwijderen

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...