maandag 17 juli 2017

Killing fields

Zoals afgeproken staat onze tuk tuk taxi om  8u30  klaar aan ons hotel. Een half uurtje later staan we bij de ingang van de killing fields , letterlijk de dodenvelden. Daar werden we geconfronteerd met de harde geschiedenis van Pol Pot . Met een nederlandse audio maken we een toer door de helse deze geschiedenis. Het gebouw dat in 1975 nog een school was , waar er gelachen , gespeeld  en gestudeerd werd,  Wordt in 1979 in één klap omgebouwd tot één van de meest vreselijke foltergebouwen .
Het gebouw kreeg de naam S21.Niemand overleefde daar .Je werd vermoord omdat je een bril droeg , of omdat je gestudeerd had, of om welke reden ook. Miljoenen burgers hebben daar het leven gelaten.
Vervolgens bezoeken we het museum Tuol sleng . ook dit museum bracht ons terug naar de wreedheden van Pol Pot.
Daar we het vakantie gevoel willen terug krijgen wijden we hierover niet verder uit.

Palais Royale Phnom Penh
De namiddag brengen we door in de koninklijke paleizen van Phnom Penh. dit bezoek staat in een schril contrast met  wat we in de voormiddag bezochten. Ongeziene pracht en praal omringd met mooie tuinen .



De avond sluiten we af aan de Riverside vlakbij ons hotel waar we genieten van een heerlijk vismenu

1 opmerking:

  1. Bedankt Carine, mooie herinneringen die wij ons nog zo levendig kunnen voorstellen.
    Geniet maar volop van dit uitzonderlijk en prachtig land !
    Groetjes aan Lut,
    Frans en Annemie.

    BeantwoordenVerwijderen

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...