zaterdag 22 juli 2017

Sihanoukville zaterdag 22 juli

Deze morgen rond 8u

Deze morgen 11u (3u later zelfde plaats)
Wat een ochtend! De hele nacht en ochtend  heeft het water gegoten. We dachten dat het nooit zou ophouden. De baan voor ons hotel stond een halve meter onder water. Ondanks de regen bleef het snikheet. We vreesden al dat we de dag met lezen in ons hotel zouden moeten  doorbrengen. Maar .... rond half tien kwam de zon erdoor ! Raar maar waar een half uur later was alles kurkdroog.
Tijd om de lokale markt te bezoeken. Zo een markt heeft altijd iets bijzonders. De meeste spullen zijn zeker niet voor Westerlingen. De voedingsmarkt trekt meest onze aandacht. Heel vreemde soorten fruit die we nog nooit eerder gezien hebben.
Op een soort kleine oventjes (met houtskool) worden er ter plaatse lekkere cakes gebakken, heerlijk om deze te zien maken en om te proeven .

Vanop een terrasje genieten we met het bekijken naar de bezigheden van de lokale bevolking. Scooters met hele gezinnen (soms ouders met 2 of 3 kinderen op één scooter). Hele vrachten worden versjouwd met de scooter.

Bij de terugweg houden we opnieuw halt bij een school. blijkbaar is er hier ook op zaterdag les. Alle kinderen zijn in uniform. De één al mooier dan de ander. Bij het belsignaal stormen alle kinderen luidruchtig buiten. De speeltijd is begonnen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...