zaterdag 29 juli 2017

Ankor Wat zaterdag 29 juli


Na ons lekker ontbijt staat onze vaste tuk-tuk chauffeur met onze gids te wachten in de hall van ons hotel . Het is snikheet. Met de wind in de haren rijden we naar het enorme-tempel complex van Angkor-Wat. Dit voor het vervolg van onze tour. Ankor-Wat is erkend door het werelderfgoed van Unesco en wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen .
Het kan saai in de oren klinken maar onze gids is zo een boeiende verteller dat we het zelfs overwegen om een derde dag ( morgen dus ) opnieuw de rest van het complex gaan bezoeken, vooral omdat we toch een driedaags ticket gekocht hebben .
De gids verteld ons niet alleen geschiedenis maar ook over de  dagelijkse gebruiken en het leven de
Cambodjanen . Om een voorbeeld te geven:op een bepaald moment vraagt hij of dit nog onze eigen tanden zijn ??? Eerst dachten we dat we hem niet begrepen, maar hij legde ons uit dat  na de val van Pol Pot , de mensen zo arm waren en dat er nergens melk te verkrijgen was. Dit heeft als gevolg dat de meeste Cambodjanen op hun veertigste geen tanden meer hebben. Blijkbaar is een vals gebit hier niet zo duur als in Europa , want het is ons nog niet opgevallen dat er veel mensen zonder tanden lopen . Integendeel de meeste hebben een zeer wit gebit.

Voor het avonddiner laten we ons leiden door de tuk tuk driver. Hij brengt ons naar een restaurant waar leerlingen hun beroep kunnen leren. Op de t shirt van de obers staat er of Teacher of Student.
We genieten daar van een heerlijk avondmaal voor een zeer .demonstraties prijsje.






2 opmerkingen:

  1. Jullie beleven een heerlijke reis... Geniet er verder van terwijl wij genieten van jullie dagelijkse verslagen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stealing my image is uncool. Remove before I report.

    BeantwoordenVerwijderen

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...