dinsdag 18 juli 2017

Dinsdag 18 juli

Onze Tuk-tuk Chauffeur komt niet op het afgesproken uur opdagen Na een kort gsm-gesprek beloofd hij binnen de 10 minuten aan het hotel te zijn.  En inderdaad hij kwam , maar in welke toestand !!!
Blijkbaar heeft hij de vorige nacht  serieus de bloemen buiten gezet .Hij meldt ons dat hij zich ziek voelt en dat we best met één van zijn collega's de voorgestelde tour maken .
Hoewel we naar ons gevoel de dag ervoor  goed hadden onderhandeld over de prijs , vermoeden we toch dat hij goed verdient heeft aan onze vorige uitstap. We zijn weer een ervaring rijker...Dit ter zijde.

We vertrekken met een andere tuk-tuk , Deze brengt ons naar de veerboot om de Mekong over te varen . Daar het hier  regenseizoen is, zijn we de enige toeristen. Op het eiland zien we de landbouwers op primitieve wijze het veld bewerken, .Groepjes vrouwen zitten onder een zeil handmatig een soort wortels of zijn het bieten  te sorteren . Deze beelden leggen we vast op onze cameralens.
Een volgende stop is een handmatige zijde- weverij .De inkomsten hiervan komen hoogstwaarschijnlijk van de toeristen. Daar we dit al meermaals gezien hebben in Azië laten we de koopwaar aan ons voorbijgaan.


In de namiddag bezoeken we de Wat Onunalom tempel ,volgens de boeken zouden hier honderden monniken wonen , ofwel waren ze toevallig op stap , of waren ze nog bezig aan hun siësta .
Verder bezochten we de tempel Wat  Pnom, , de Psar Tmei  ( de nieuwe markt ) een markt vol met Aziatische koopwaar.

Het verkeer blijft ons verbazen, de ontelbare scooters , tuk- tuks, voetgangers  en auto's wringen zich in het verkeer, zoals wij een naald willen draden, maar dan een naald met een heel fijn gaatje.

Morgen verlaten we Phnom Penh en reizen we met de bus een 120 km verder naar Kampot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...