vrijdag 28 juli 2017

Siem Reap Vrijdag 28 juli

Op ons programma staat: Ankor Wat . Met andere woorden een tweedaagse tempeltour. Er kan gekozen worden voor een ééndaagse toer tot een Zevendaagse toer maar vonden toch een beetje teveel van het goede :)
Onze tuk-tuk en privé gids
Wij gaan er een tweedaagse van maken. Voor deze tweedaagse hebben we een privé tuk-tuk en een privé gids gehuurd. De tocht erheen is ook mooi, weer rijden we door rijstvelden en hele kleine dorpjes
De gids vertelt ons over het dagelijks leven van de Cambodjaans leven. De dorpen waar we door rijden hebben geen elektriciteit. De woningen (lees platenhuizen) staan op palen zodat ze veilig kunnen slapen voor het ongedierte vooral tegen de slangen.

 Vandaag doen we de grote tour, m.a.w.  met de tuk rijden we van de ene naar de andere tempel, deze liggen soms heel wat km van elkaar heen.

Angkor Wat – een magische wereld

Het archeologische park van Angkor prijkt al vele jaren op de wereld-erfgoedlijst van UNESCO. Er zijn verschillende pogingen gedaan om de architectuur te preserveren en restaureren: denk aan zo’n 25 tempels. Je ziet in het park veel Cambodjaanse archeologen die hier dagelijks mee bezig zijn, aangezien het enorme tempelcomplex al 800 jaar de elementen trotseert.

De namiddag sluiten we af met een zwempartijtje in ons hotel.
Van een Spaans jong koppeltje hebben we een leuk adresje gekregen van een lekker plaatselijk restaurant, dit laten we niet aan ons voorbij gaan , hoe we daarheen gingen ? uiteraard met een tuk-tuk:)





1 opmerking:

Woensdag 2 augustus laatste dag

Vandaag is het onze laatste dag in het verre Cambodja. Een dag om te genieten van ons mooi hotel, een dag om wat te luieren, nog eventjes ...